18.5.07

Muotovalio 5/07: Electra -hanasarja


Toukokuun muotovalioksi valittiin Oraksen julkisiin tiloihin suunniteltu kosketusvapaa Electra – hanasarja. Hanat käynnistyvät käsienpesukorkeudella sijaitsevan tunnistimen avulla, pysyvät päällä pesun ajan ja sulkeutuvat automaattisesti. Veden lämpötila on valmiiksi säädetty.

Hanasarja sopii muotovalioksi siihen sisältyvän loistavan innovaation vuoksi. Kahvattomat hanat säästävät merkittävästi vettä sekä energiaa ja ovat lisäksi erittäin hygieenisiä. Julkisten käymälöiden ovenkahvoihin ja kahvallisiin hanoihin kertyy melkoiset määrät bakteereja satojen kävijöiden käsistä. Oras on Electra -sarjan avulla poistanut ongelman vesihanoista.

Oraksen muotoilu on tyylikkään eleetöntä ja julkisiin tiloihin sopivaa. Vuonna 1945 perustettu Oras on alusta alkaen ollut alansa edelläkävijä ja panostanut hanoissa käytön mukavuuteen, turvallisuuteen ja muotoiluun. Viime vuosina Oras on toiminut yhteistyössä italialaisen designosaajan Alessin kanssa.

Seuraavaksi jäämme odottamaan kosketusvapaita WC:n huuhtelijoita ja bakteereja hylkiviä ovenkahvoja.

Lähde

1 kommentti:

design by Kuja kirjoitti...

Itse asiassa bongasin jo kosketusvapaan pytynhuuhtelijankin Tampereella jonkin huoltoaseman vessassa. Tekniikka kehittyy...