11.10.07

Muotovalio 9/07: Ergorapido

Tämän kertainen valinta kuukauden Muotovalioksi johtuu osaltaan siitä, että koirallamme on karvanlähtöaika ja lattia on täynnä villakoiria jos ei sitä kaksi kertaa päivässä imuroi. Ja kätevin laite tähän työhön on Electroluxin Ergorapido 2 in 1.

Perusteet valinnalle ovat kuitenkin moninaisemmat. Yhtenä seikkana on kaunis ulkonäkö, minkä ansiosta tuotetta voi pitää esillä ja siivoaminen on näin helpompi aloittaa. Myös värejä on valittavana harmaasta punaiseen, mikä olisi toivottavaa useammallekin kodin laitteelle.

Suurimmat ansiot tuote saa kuitenkin siitä, kuinka monella tapaa sen käyttämistä on ajateltu ja käyttämisen ongelmia ratkaistu muotoilulla. Ladattavalle imurille on oma teline, jossa se pysyy pystyssä ja josta se on helppo ottaa käyttöön. Telinettä voi pitää lattialla tai sen voi kiinnittää seinälle. Telineessä ollessaan imuri latautuu aina, kun laturi on pistokkeessa. Se on siis periaatteessa aina käyttövalmiina.

Johdottomana ja letkuttomana imuria on helppo kuljettaa ympäri taloa. Tuotteen liikuttelu on muutenkin helppoa: painopiste on alhaalla, suulake liikkuu kevyesti, pöytien ja tuolien alle ulottuu helposti ja ote imurista on tukeva. Varresta irrotettavalla rikkaimuriosalla saa pölyt ja murut pois muualtakin, kuin lattialta. Säiliön voi tyhjentää joko toisen imurin putkella sitä varten olevasta reiästä tai kaatamalla säiliön sisältö roskakoriin.

Jos nyt jotain huonoakin täytyy tuotteesta sanoa, niin säiliön irrotus saisi onnistua myös ilman, että ensin pitää rikkaimuri irrottaa varresta. Mutta kokonaisuudessaan olen tyytyväinen tuotteeseen eikä meillä ole ennen tämän tuotteen tuloa koskaan näin pölytöntä ollutkaan. Ergorapido teki inhoamastani imuroimisesta kivaa. Pelkästään se riittäisi jo syyksi Muotovalion arvonimeen.

Electrolux

Ei kommentteja: